Dean's Residence

Client  |  Local University
Project Location  |  Boston, MA

The Challenge: Exquisitely appointed 1920's era Georgian mansion primarily used for entertaining that required a finished kitchen that could seamlessly produce a multi-course meal for two to fifty people. A 1980's renovation left the kitchen with finishes unbefitting the rest of the home. Although the existing floor plan comprised of three mini-kitchens that could not change significantly, the chef and house staff needed increased storage and counter space, more clearly defined work areas to support their functions, and improved natural and artificial lighting.

Project Scope:

  • To allow natural light into the area, a wall and its adjacent unused staircase was removed.
  • Custom cabinets reference the original, multi-paned windows and include imperfections in the glazing.
  • The replacement and relocation of appliances provide additional storage and workspace.
  • New LED lighting significantly brightens each work area.